Hormoonverstoorders in verzorgingsproducten: Wat je echt moet weten

Als trotse zeepmaker bij Simpel Zeep, waar we met liefde biologische zeep en verzorgingsproducten maken, wil ik met jullie delen waarom het vermijden van hormoonverstorende stoffen in onze producten zo belangrijk is. We weten allemaal dat natuurlijke ingrediënten goed zijn voor ons, maar laten we eens dieper ingaan op het probleem van hormoonverstoorders in de verzorgingsproductenindustrie.

Lees meer »

Wat is het verschil tussen onze haarzepen en veel andere shampoobars?

Deze zomer hebben we veel op markten gestaan. Wat was het gezellig en wat is het leuk om te doen! Al die verschillende mensen met al hun verschillende vragen. Op deze manier leren we wat onze klanten beweegt om onze biologische zepen te kopen. De één wil bijvoorbeeld minder plastic in de badkamer, de ander wil geld besparen, nog weer een ander vindt het gewoon een leuk product om als cadeautje weg te geven.

Lees meer »

Recept DIY romige Body Butter

Ik probeer steeds meer verzorgingsproducten te vervangen door een product waar ik alle ingrediënten van herken en waarvan ik weet dat ze niet slecht voor je zijn. Het zelf maken van deze producten is simpel en super leuk om te doen. Deze body butter maak je met opgeklopte Shea Butter met daaraan toegevoegd een andere vloeibare plantaardige olie.

Lees meer »

Duurzame verpakking

Zoals eerder gezegd helpen we graag mee aan een betere wereld. Daarom hebben we voor het papier van onze verpakkingen gekozen voor PaperWise papier. Dit duurzame papier is gemaakt van landbouwafval en daardoor milieubewust, recyclebaar en duurzaam. De milieu impact van PaperWise papier ligt 47% lager dan van papier van bomen en 29% lager dan recycled papier. Mocht je de verpakking niet meer nodig zijn, dan kan het gewoon bij het oud papier. Zo help je mee aan een zero waste economie. Zeepje kopen? Dat kan via onderstaande knop..

Lees meer »

Van Klei naar zeepbakje

Het liefst wilden we onze eigen keramieken zeephouders laten maken die passen bij Simpel Zeep. Ook op ambachtelijke manier gemaakt en met een functioneel ontwerp.We hebben contact gezocht met Alexandra en Herman van Atelier de Tweede Kamer in Ommen. Hier runnen zij hun eigen atelier waar keramiek maken een van hun grote passies is. Door de workshops die er worden gegeven kennen we het atelier en hebben we een afspraak gemaakt. Op een vrijdagmiddag ergens in het voorjaar zijn we naar Alexandra en Herman gegaan en het voelde gelijk goed. Het atelier staat midden in hun mooie tuin die in de zomermaanden ook als expositieruimte wordt gebruikt. De ideeen over hoe het moest worden kwamen overeen. Al snel waren de vormen en kleuren bepaald. Na proefbakjes te hebben gemaakt hebben we gekozen voor 2 ontwerpen. Alexandra gebruikt geen mal, elk bakje wordt opnieuw van klei tot vorm handgemaakt en hierdoor zijn ze uniek. En zo hadden we net na de zomer wat we wilden; ambachtelijk gemaakte zeepbakjes voor onze handgemaakte zepen.Wil je ook zo’n uniek zeepbakje van atelier de Tweede Kamer? Je vindt ze in de shop!

Lees meer »