Hormoonverstoorders in verzorgingsproducten: Wat je echt moet weten

Gepubliceerd op 29 juli 2023 om 16:31

Als trotse zeepmaker bij Simpel Zeep, waar we met liefde biologische zeep en verzorgingsproducten maken, wil ik met jullie delen waarom het vermijden van hormoonverstorende stoffen in onze producten zo belangrijk is. We weten allemaal dat natuurlijke ingrediënten goed zijn voor ons, maar laten we eens dieper ingaan op het probleem van hormoonverstoorders in de verzorgingsproductenindustrie.

Wat zijn die vervelende hormoonverstoorders eigenlijk?

Nou, het zijn die gemene synthetische chemicaliën die ons hormonale systeem in de war schoppen. Ze glippen ons lichaam binnen en doen zich voor als hormonen of blokkeren onze natuurlijke hormoonfuncties. Dat kan leiden tot flinke gezondheidsproblemen, zoals vruchtbaarheidsissues, schildklierproblemen en zelfs kanker!

Maar hoe kun je hormoonverstoorders herkennen in reguliere producten?

Hier zijn enkele veelvoorkomende stoffen die je kunt vermijden:

  1. Parabenen: Deze conserveermiddelen kunnen zich in ons lichaam ophopen en de hormonale balans verstoren.

  2. Ftalaten: Vaak te vinden in geurige producten zoals parfums en lotions, kunnen ftalaten interfereren met het endocriene systeem.

  3. Triclosan: Een antibacteriële stof die te vinden is in sommige zepen en tandpasta's, en in verband wordt gebracht met hormonale verstoring.

  4. Sodium lauryl sulfaat (SLS) en natrium laureth sulfaat (SLES): Deze schuimende stoffen kunnen de huid irriteren en hormonale problemen veroorzaken.

 

De gevolgen voor onze gezondheid zijn serieus iets om rekening mee te houden. Talloze studies hebben aangetoond dat blootstelling aan deze chemische boosdoeners verband houdt met een scala aan gezondheidsproblemen, zoals allergieën, obesitas, neurologische aandoeningen en meer. Dat is echt niet tof!

En laten we het milieu niet vergeten. Die hormoonverstoorders komen niet alleen in ons lichaam terecht, maar ook in ons water en onze bodem. Ze vormen een bedreiging voor dieren en onze geliefde ecosystemen. We willen natuurlijk niet dat de natuur last heeft van onze verzorgingsroutine, toch?

Maar hier komt het goede nieuws: wij bij Simpel Zeep hebben het beste voor met jullie en het milieu! Onze biologische verzorgingsproducten bevatten alleen puur natuurlijke ingrediënten, zonder schadelijke chemicaliën. We willen dat jullie je goed voelen over wat je op je huid aanbrengt, en we willen hetzelfde voor Moeder Aarde. Samen streven we naar een gezonde toekomst voor ons allemaal!

Hoe kun je bewust kiezen?

  1. Lees de etiketten: Neem de tijd om de ingrediëntenlijst van verzorgingsproducten te bekijken en vermijd die vervelende hormoonverstoorders.

  2. Ga voor biologisch: Kies bewust voor biologische verzorgingsproducten die natuurlijke ingrediënten bevatten.

  3. Deel jouw ervaring: Vertel anderen over het belang van hormoonvrije verzorging en hoe jij hier bewust voor kiest. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen!

We zien je vast terug bij Simpel Zeep, waar we liefde en zorg in elk product stoppen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.