Van Klei naar zeepbakje

Gepubliceerd op 30 oktober 2020 om 16:25
handgemaakt natuurlijk zeepbakje biologisch zerowaste

Daar zit je met al je biologische, handgemaakte zepen en dan nog de vraag, hoe gaan we ze tussen de douchebeurten door zo lang, goed en mooi mogelijk bewaren? 


Het liefst wilden we onze eigen keramieken zeephouders laten maken die passen bij Simpel Zeep. Ook op ambachtelijke manier gemaakt en met een functioneel ontwerp.

We hebben contact gezocht met Alexandra en Herman van Atelier de Tweede Kamer in Ommen. Hier runnen zij hun eigen atelier waar keramiek maken een van hun grote passies is. Door de workshops die er worden gegeven kennen we het atelier en hebben we een afspraak gemaakt. 
Op een vrijdagmiddag ergens in het voorjaar zijn we naar Alexandra en Herman gegaan en het voelde gelijk goed. Het atelier staat midden in hun mooie tuin die in de zomermaanden ook als expositieruimte wordt gebruikt. De ideeen over hoe het moest worden kwamen overeen. Al snel waren de vormen en kleuren bepaald. 
Na proefbakjes te hebben gemaakt hebben we gekozen voor 2 ontwerpen. Alexandra gebruikt geen mal, elk bakje wordt opnieuw van klei tot vorm handgemaakt en hierdoor zijn ze uniek. En zo hadden we net na de zomer wat we wilden; ambachtelijk gemaakte zeepbakjes voor onze handgemaakte zepen.

Wil je ook zo’n uniek zeepbakje van atelier de Tweede Kamer? Je vindt ze in de shop!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.