Hoe gebruik je haarzeep?

Al bekend met hoe je een haarzeep/ shampoo bar gebruikt? Een haarzeep is eigenlijk niets anders dan een shampoo in solide vorm.  

Maak als eerste je haar goed nat. Dit is het halve werk. Vervolgens wrijf je de haarzeep over je haar. Zorg ervoor dat je al het haar goed in zeept. Masseer de zeep in het haar, laat even zitten en spoel het daarna goed uit. 

Je merkt waarschijnlijk dat je haar anders aanvoelt dan wanneer je het wast met shampoo. Je haar voelt eerst stug aan. Ben je gezegend met een dikke bos haar? Dan kan het nodig zijn om het proces nog een keer te herhalen. Vaak schuimt het de tweede keer ook meer. Kijk voor jezelf even of het haar schoon aanvoelt of niet. Mis je toch echt die conditioner, ook als je haar al gewend is aan haarzeep? Gebruik dan de natuurlijke conditioner van appelazijn.

Voor niet alle mensen is het meteen liefde op het eerste gezicht. Hoe de haarzeep te gebruiken, heeft men zo in de smiezen, maar het resultaat kan de eerste weken een vettige bos haar zijn. Dit komt omdat je haar moet wennen aan het feit dat je geen agressieve, té reinigende producten (zoals SLS) meer gebruikt en dat je haar de tijd nodig heeft om hiervan te herstellen. Je eigen talgproductie moet weer in balans komen. Hoe lang het wennen is verschilt per persoon. Dit varieert zo tussen de 2 tot 4 weken. Wij zien dat onbehandeld haar vaak sneller went aan het gebruik van haarzeep. 

Wat echt helpt om het haar te ontdoen van opgehoopte zeeprestjes, kalk en residu is het haar naspoelen met een biologische appelazijn spoeling. De azijnspoeling heeft een wonderbaarlijke werking om op natuurlijke wijze je haarschubben te sluiten. Hierdoor voelt je haar niet alleen zachter aan, maar glanst het ook meer. Het is een beetje uitvinden wat voor jou het beste werkt. Zelf maak ik een mengsel van 20% appelazijn en 80% water. Goed naspoelen met lauwwarm water. Maak je geen zorgen over de sterke geur. Zodra je haar opdroogt, zal ook deze geur verdwijnen.